Lička olimpijada Apatin

Sportski događaji


Apatin
Datum

subota 29.06.2024.

Lička olimpijada Apatin

Lička olimpijada Apatin, subota, 29.06.2024 godine, Banja Junaković u 9h.


14. LIČKA OLIMPIJADA BIĆE ODRŽANA 29. JUNA


Zavičajno Udruženje Ličana „Nikola Tesla“ iz Apatina, a uz podršku Turističke organizacije Apatin i Opštine Apatin 29. juna 2024. godine sa početkom u 10 sati u “Banji Junaković” kraj Apatina organizuju četrnaestu “Ličku olimpijadu”. Učesnici će se takmičiti disciplinama tradicionalnih starih sportova: skakanje u vreći, vučenje kuke, skok u dalj iz mesta, pretezanje štapa, hodanje po brvnu, obaranje ruke, skok u vis iz mesta, penjanje uz stožinu, bacanje kamena sa ramena i nadvlačenje konopa, a u sklopu manifestacije biće organizovan i bogat kulturno-umetnički program.


Na ovoj tradicionalnoj manifestaciji ove godine će biti održano i takmičenje pečenja jagnjadi na ražnju.


Podsećamo, ova manifestacija je nastala sa željom da se očuva tradicija Ličana koji su ovde kolonizovani posle Drugog svetskog rata i njihovih potomaka.

Kada-je.com koristi cookie-je (kolačiće) da bi obezbedio optimalno korisničko iskustvo naših posetilaca. Ako dalje nastavite korišćenje sajta prihvatate cookie-je (kolačiće) i smatramo da ste saglasni sa našom Politikom privatnosti i Uslovima korišćenja U suprotnom izađite sa sajta.