Reciklica fest

Kulturni događaji


Kragujevac
Datum

petak 01.11.2024.

subota 02.11.2024.

nedelja 03.11.2024.

Reciklica fest

Reciklica fest Kragujevac, od 01.11, do 03.11.2024 godine.


Reciklica fest u Kragujevcu!

Od 1. do 3. novembra!

Krajnji rok za prijavu je 25. oktobar 2024. godine!

"RECIKLICA FEST je festival koji će u organizaciji Muzeja bicikala i pop kulture “ 20 Cola” biti održan od 1. do 3. novembra u Kragujevcu.


Muzej bicikala i pop kulture "20 Cola" promoviše biciklizam u najširoj formi i skreće pažnju na važnost i vrednost reciklaže i recikliranih materijala kroz jedan kreativan i uzbudljiv način, Ideja festivala jeste da se od starih bicikala kroz jedan kreativan i stvaralački proces koristeći reciklirane materijale i delove starih bicikala naprave neki novi bicikli koji će svojom kreativnošću da privuku pažnju žirija i kao takvi budu vredno nagrađeni!


"Reciklica Fest" je prvi festival biciklizma ovakvog tipa u našoj zemlji koji ima za cilj animiranje svih zainteresovanih osoba i grupa, da se na jedan inovativan i maštovit način angažuju u sferi reciklaže i kreativnog stvaranja. Glavna ideja festivala jeste ideja o stvaranju novih kreativnih oblika i tipova bicikala od recikliranih i ponovo upotrebljenih delova starih već postojećih modela.

U svakom dvorištu i u svakoj kući postoje stari napušteni bicikli koji su odavno zaboravljeni , neispravni i kao takvi obično budu bačeni ili na otpad ili, što je daleko češća prilika,budu bačeni po njivama, šumama pored puteva ili pak budu bačeni u reke ili jezera.

Primarni cilj ovog festivala jeste edukacija o vrednosti reciklaže kao nepresušnog izvora za stvaranje novih mogućnosti i kroz ideju reciklaže ukazati na svu važnost očuvanja prirodne sredine.

Kroz različite kategorije takmičenja, imaćete priliku da pokažete svoje ideje, veštine i kreativnost i na najbolji mogući način sami ili uz pomoć svojih drugara i porodice stvorite potpuno nove kreacije neviđenih razmera od starih i zaboravljenih bicikala u vašem okruženju! I naravno, očekuje nas puuuuno nagrada i dobrog zezanja!


Zasucite rukave, izvucite stare biciklice, alat u ruke i pokažite nam svu lepotu vašeg genija!!!

Kada-je.com koristi cookie-je (kolačiće) da bi obezbedio optimalno korisničko iskustvo naših posetilaca. Ako dalje nastavite korišćenje sajta prihvatate cookie-je (kolačiće) i smatramo da ste saglasni sa našom Politikom privatnosti i Uslovima korišćenja U suprotnom izađite sa sajta.