Vinska šetnja Irig

Događaji


Irig
Datum

nedelja 27.08.2023.

Vinska šetnja Irig

Fruškogorska Vinska šetnja Irig, nedelja, 27.08.2023 godine u 10h.


Turistička organizacija Vojvodine (TOV) organizovaće u nedelju 27. avgusta Fruškogorsku vinsku šetnju "Fruška Walk&Wine 2023”, tokom koje će, na kružnoj pešačkoj ruti dugoj 7,6 kilometara, vinoljupci imati priliku da degustiraju vrhunska vina fruškogorskih vinara na četiri degustaciona punkta kao i da uživaju u ukusima lokalnih specijaliteta.


Inspirativna šetnja kroz fruškogorske vinograde kreće u nedelju 27. avgusta sa Ribarskog trga u Irigu, a ture se, počev od 10 h, organizuju na svakih pola sata. Šetače, vinopije na startu dočekuje Welcome desk na kome će preuzimati startni paket sa čašom za degustaciju vina i torbicom, mapa rute, osveženje i poklon suvenir. Planirane su šetnje u grupama od 50 posetilaca sa vodičem, a polazak je na svakih 30 minuta.


Šetajući stazom fruškogorske vinske šetnje, posetioci će proći pored urbanog dela Iriga, živopisnog sremačkog naselja, manastira Novo Hopovo, iriških vinograda, fruškogorskih salaša, prirodnog izvora iz doba Marije Terezije, a vratiće se na Ribarski trg kroz portu crkve Svetog Nikole.


 Nakon šetnje, na početnoj - a ujedno i krajnjoj tački – iriškom Ribarskom trgu, posetioci će „iz prve ruke“ moći da izaberu i kupe autentična lokalna vina koja su tokom hedonsitičke šetnje degustirali na četiri punkta. 


Organizator događaja je Turistička organizacija Vojvodine, uz podršku Pokrajinske vlade, Ministarstva turizma i omladine, Opštine Irig, Nacionalnog parka "Fruška gora" i Udruženja proizvođača grožđa i vina sa oznakom geografskog porekla „Srem – Fruška gora", Garancijskog fonda AP Vojvodine i Razvojnog fonda Vojvodine.


 Rezervacije i prodaja vaučera za učesnike prve fruškogorske vinske šetnje, vršiće se preko prve domaće digitalne turističke platforme Visit-Serbia.online. Manifestacija "Fruška Walk and Wine 2023"" doprinosi očuvanju životne sredine u najstarijem nacionalnom parku u Srbiji – šetnjom i sa digitalnim vaučerima smanjuje se karbonski otisak, pomažući pritom razvoju globalne ekološke svesti i održivog turizma u Srbiji.


Detaljnije:

https://vojvodina.travel/fruskogorska-vinska-setnja-walk-wine-2023/

Kada-je.com koristi cookie-je (kolačiće) da bi obezbedio optimalno korisničko iskustvo naših posetilaca. Ako dalje nastavite korišćenje sajta prihvatate cookie-je (kolačiće) i smatramo da ste saglasni sa našom Politikom privatnosti i Uslovima korišćenja U suprotnom izađite sa sajta.