Mačkare Golubinci

Događaji


Golubinci
Datum

subota 18.02.2023.

nedelja 19.02.2023.

Mačkare Golubinci

Manifestacija „Mačkare 2023“ održaće se od 18 – 19. februara 2023. godine u Golubincima.


Nekada davno boravivši u Golubincima jedan putopisac je napisao:,,Ima jedno prelepo selo u Sremu, vredni i marljivi ljudi žive u njemu,ali imaju tri dana u godini kad celo selo poludi“.Tako je i danas. 


Mačkare ili premundureni dani predstavljaju stari pokladni običaj star preko 250 godina, koji se tradicionalno održava u Golubincima. Poklade označavaju početak posta uoči većih praznika, u slučaju “Mačkare” – Uskršnjeg posta (40 dana pre Uskrsa).


Tokom ove manifestacije meštani sela Golubinci pripremaju maske vezane za aktuelne društvene teme. Iz godine u godinu broj gostiju i učesnika raste, tako da svi koji žele da učestvuju na ovoj manifestaciji tačnije “Maskembalu” ili “Karnevalu” mogu se obratiti organizacionom odboru HKPD “Tomislav” iz Golubinaca.


Što je Karneval za Rio, to su Mačkare za Golubince i Srem!


Dođite da se zabavite!


Program:

18.02.2023.(subota) Pokladno jahanje ulicama Golubinaca sa početkom u 12 časova

19.02.2023.(nedelja) Karnevalska povorka ulicama Golubinaca u 14 časova


PRIJAVA ZA UČESNIKE

Kontakt telefon organizatora: Igor Gašparović 063/11-84-364


Detaljnije:

https://turizampazova.rs/events/golubinacke-mackare/

Kada-je.com koristi cookie-je (kolačiće) da bi obezbedio optimalno korisničko iskustvo naših posetilaca. Ako dalje nastavite korišćenje sajta prihvatate cookie-je (kolačiće) i smatramo da ste saglasni sa našom Politikom privatnosti i Uslovima korišćenja U suprotnom izađite sa sajta.