Guslarsko veče Kragujevac

Muzički događaji


Kragujevac
Datum

petak 04.10.2024.

Guslarsko veče Kragujevac

Guslarsko veče Kragujevac, petak, 04.10.2024 godine, Knjaževačko srpski teatar u 19h.


Manifestacija „Gusle pamte“ u Teatru


Društvo guslara „Karađorđe” organizujue dramsko-epski program pod nazivom „Gusle pamte”, 4. oktobra, u 19 časova, u Knjaževsko-srpskom teatru, u znak sećanja na srpske borce u Prvom svetskom ratu u godini kada se navršava 110 godina od početka ovog rata.  

Za razliku od tradicionalnih guslarskih večeri, ova manifestacija koncipirana je tako da se kroz dramsko-epski program prikaže uloga srpskog seljaka u Velikom ratu. Dramski deo programa realizovaće glumci Ilija Stepanović i Saša Pilipović, dok je epski deo sačinjen od nastupa članova Društva guslara ,,Karađorđe” i nastupa gostiju. Ovoga puta događaj Društva uveličaće svojim nastupima Bojana Peković, Maksim Vojvodić, Željko Vukčević, Srđan Avdalović i Đorđe Tanović. Društvo guslara ,,Karađorđe” poziva sve ljubitelje drame i epike da posete dramsko-epsko veče „Gusle pamte”. Svi koji žele da posete manifestaciju karte mogu da kupe u kafiću ,,Kosmos”.

Manifestaciju je finansijski podržala Gradska uprava za kulturu Grada Kragujevca

Kada-je.com koristi cookie-je (kolačiće) da bi obezbedio optimalno korisničko iskustvo naših posetilaca. Ako dalje nastavite korišćenje sajta prihvatate cookie-je (kolačiće) i smatramo da ste saglasni sa našom Politikom privatnosti i Uslovima korišćenja U suprotnom izađite sa sajta.