Teška industrija Herceg Novi

Koncerti


Herceg Novi
Datum

petak 16.02.2024.

Teška industrija Herceg Novi

Teška industrija Herceg Novi, Praznik mimoze Herceg Novi, petak, 16.02.2024 godine na platou ispred bivšeg hotela Igalo u 18h.


Praznik mimoze Herceg Novi, od 15.02. do 03.03.2024 godine.


Vrijeme je za 55. Praznik mimoze – Herceg Novi vas čeka na feštu!


Herceg Novi otvara vrata za 55. Praznik mimoze koji će biti održan od 15. februara do 3. marta. Pod sloganom „Za sve gušte”, ova jedinstvena manifestacija i karnevalska svetkovina u čast cvijeta, zabave i druženja, svečano će biti otvorena u petak, 16. februara povorkom kroz grad i koncertom jedne od najvećih regionalnih zvijezda, Halida Bešlića.


Dan ranije, 15. februara, Abrumaćemo od Igala pa duž cijele rivijere i na tradicionalan način pozvati sve na feštu. Dolazak povorke maškara u Park Boke označiće početak žurke uz koncert benda Trio gušti.


Svečano otvaranje u petak, 16. februara počeće podizanjem zastave Praznika mimoze na simbolu grada – Tori, a u 19.30 krenuće povorka Gradske muzike i Mjesne muzike Đenović, mažoretki i trombonjera od Trga Nikole Đurkovića do platoa ispred bivšeg hotela „Igalo“ gdje će biti upriličena ceremonija otvaranja i predaja ključeva grada Kapu Mimozinog karnevala. Do tada atmosferu će „ugrijati“ regionalno popularan bend Teška industrija čiji koncert u Igalu počinje u 18:30 časova, dok će koncert Halida Bešlića početi u 21.30 časova.


Decenijama unazad, najpopularniji program Praznika mimoze je pučka fešta uz more – Berba mimoze, koja okupi na desetine hiljada posjetilaca.


Program će u subotu, 17. februara, početi defileom novskih mažoretki, Gradske muzike, Mjesne muzike Đenović i trombonjera, od prostorija Mjesne zajednice Kumbor, kroz Đenoviće, do Doma kulture u Baošićima, uz kulturno-umjetnički i zabavni program u svakom mjestu. Tradicionalno, domaćice iz Đenovića i Baošića služiće posjetiocima ribu i vino na više punktova.


Istog dana, u večernjim časovima, u Institutu „Dr Simo Milošević“ biće organizovan maskenbal koji će nastupom otvoriti novske mažoretke i Gradska muzika. U salu će potom ući maske, a njih i goste zabavljaće lokalni bend Exodusi kao i Inspiracija bend. Za kreativne maske ulaz je besplatan, a za najbolje je obezbijeđen veoma bogat fond robnih i novčanih nagrada.


Za sve one koji se te večeri odluče za žurku na otvorenom, u Parku Boka očekuje koncert Indire Levak (ex Colonia), uz klizalište, ledeni tobogan i ostale prateće sadržaje.


Praznik mimoze je nemoguće započeti bez tradicionalne Izložbe cvijeća koja će i ove godine trajati tri dana, od petka do nedelje (16-18. februar) u Prvoj fazi Instituta „Dr Simo Milošević“ i okupiti preko 40 izlagače iz zemlje i regiona. U petak i subotu, (16. i 17. februar) u Lazure hotel and marina biće upriličen Salon vina.


Nedelja, 18. februar, rezervisana je za prvi program posvećen prijateljima u okviru Dana Hercegovne, dok će Dani Beograda biti održani 28. i 29. februara.


Tokom prve sedmice 55. Praznika mimoze, očekuje nas koncert KUD Sloga sa prijateljima u ponedeljak, 19. februara, dok je pozorišna predstava „Bilo jednom na Brionima“ na repertoaru u srijedu, 21. februara.


Sve to je uvertira za drugi vikend najveće fešte na Jadranu koja u petak, 23. februara donosi program Otvorena ulica – fešta na Škveru uz ribu, vino i klapu Stari kapetan. Subotu, 24. februar otvara „Bokeško jutro“ u Parku Boka i prilika da se prikaže gastro ponuda Boke. Nastavljamo uz najveseliju i najslađu dječiju Cvijetnu povorku od platoa ispred zgrade Opštine HN u 14.00 časova do centralnog gradskog trga.


Veče (24. februar) će donijeti koncert regionalne zvijezde Svetlane Cece Ražnatović na platou ispred bivšeg hotela Igalo od 21.00 čas.


Jedinstvena sportsko zabavna manifestacija u Crnoj Gori, koja privuče veliki broj učesnika je Karotrc, trka karića, a na programu je u nedelju, 25. februara od Rudnika do Škvera.


Tog dana, u popodnevnim satima, biće priređen i dječiji maskenbal u Institutu „Dr Simo Milošević“.


Najmlađi će uživati u pozorišnoj predstavi Gradskog pozorišta Podgorica „Čarobnjak iz Oza“ u ponedeljak, 26. februara, a dan kasnije koncert će u Dvorani Park održati prof. Bosiljka Kulišić.


U samoj završnici 55. Praznika mimoze mještane i goste, ali i članove karnevalskih grupa iz gradova regiona i Evrope, očekuje Maskenbal na otvorenom u Parku Boka u petak, 1. marta. Koncert će održati grupa koja je povratkom na scenu donijela nevjerovatnu energiju i zabavu – Tap 011.


Subotu, 2. marta, započinjemo još jednom jedinstvenom i veoma atraktivnom manifestacijom – Turnir u piciginu u Portonovom. Istog dana u centru grada održaće se Fešta od narandže, a popodnevni sati donose karnevalski duh više desetina maskiranih grupa na VII Međunarodnom karnevalu.


Povorka kreće sa glavnog gradskog trga u 18.00 časova ka platou u Igalu gdje će se predstaviti koreografijama. Uslijediće suđenje Karnevalu kojeg Novljani simbolično krive za sve nedaće u prethodnoj godini, a potom i spaljivanje na mulu u Igalu. Uz ceremoniju svečanog zatvaranja, na scenu će stupiti grupa koja decenijama traje i podjednako ostaje omiljena kod mlađe i starije publike – Prljavo kazalište.


Nedelja donosi turnir u trešeti i briškuli kada će se odmjeriti najbolji timovi u igranju popularnih kartaških igara, opet tradicionalnih za područje Boke.


Park Boka biće i tokom 55. Praznika mimoze mjesto druženja, zabave, dobre muzike. Uz klizalište koje je svakodnevno dostupno od 10.00 do 22.00 časa, od 14. februara biće u funkciji i veliki ledeni tobogan. Za najmlađe posjetioce svake večeri će, od 14. do 23. februara, biti organizovan bogat zabavni program poput izbora najmaštovitijeg šešira, ledeni dan, najbrži spust, „most fanny face”......


Posjetioce 55. Praznika mimoze očekuje više od 50 muzičkih, gastro, kulturnih, dječijih i sportskih programa „Za sve gušte“ od 15. februara do 3. marta.


Detaljnije:

https://www.facebook.com/hercegnovi.meKada-je.com koristi cookie-je (kolačiće) da bi obezbedio optimalno korisničko iskustvo naših posetilaca. Ako dalje nastavite korišćenje sajta prihvatate cookie-je (kolačiće) i smatramo da ste saglasni sa našom Politikom privatnosti i Uslovima korišćenja U suprotnom izađite sa sajta.