Sirijada Krivi Vir

Događaji


Krivi Vir
Datum

nedelja 01.09.2024.

Sirijada Krivi Vir

Sirijada Krivi Vir, nedelja, 01.09.2024 godine u 10h.


Mesna zajednica Krivi Vir, opština Boljevac, u nedelju 01. septembra 2024. godine organizuje 3. festival sireva pod nazivom „KRIVOVIRSKA SIRIJADA“

.

„Krivovirska Sirijada“ je festival koji broji preko 50 izlagača sireva i preko 100 učesnika koji će promovisati svoje gastronomske sposobnosti kao deo turističke ponude. Pored prodaje sira, domaće radinosti i kulinarskih veština, za posetioce će biti priređen i bogat kulturno umetnički program sa preko 300 učesnika.

Na osnovu iskustva iz prethodnih godina, a posebno prošle 2023. godine, očekuje se preko 10.000 posetilaca iz zemlje i inostranstva, a njen uspeh je sve veći iz godine u godinu. Takođe, manifestacija je i snažno medijski propraćena i zahvaljujući društvenim mrežama dostupna velikom broju naših ljudi iz dijaspore.


Smatramo da je realizacija festivala „Krivovirska sirijada“ od velikog značaja za afirmaciju, kako srpskog sela u celini, tako i nacionalnih etno vrednosti, zdrave hrane, običaja i očuvanja tradicionalne kulture.


Organizacija ove manifestacije je i finansijski vrlo zahtevna, a MZ Krivi Vir ima skromna sredstva kojima raspolaže, pa Vas molimo, a shodno Vašim mogućnostima da nas putem donacije podržite u realizaciji ovog projekta. Sredstva možete uplatiti na račun: 840-744151843-84, model 97, poziv na broj: 92-026-04549, svrha: Donacija za „Krivovirsku sirijadu“ MZ Krivi Vir.

Kada-je.com koristi cookie-je (kolačiće) da bi obezbedio optimalno korisničko iskustvo naših posetilaca. Ako dalje nastavite korišćenje sajta prihvatate cookie-je (kolačiće) i smatramo da ste saglasni sa našom Politikom privatnosti i Uslovima korišćenja U suprotnom izađite sa sajta.