Karneval Pančevo

Događaji


Pančevo
Datum

petak 17.06.2022.

subota 18.06.2022.

Karneval Pančevo

Internacionalni karneval u Pančevu održava se u petak i subotu, 17.06. i 18.06.2022 godine.


Internacionalni karneval u Pančevu je prvi i najznačajniji savremeni međunarodni karneval u Srbiji, turistička atrakcija sa 2000 učesnika iz oko 15 zemalja, koju poseti preko 100.000 posetilaca.


Predstavlja različite kulture i karnevalske tradicije iz celog sveta, čiji je sastavni deo međunarodna i regionalna saradnja. Održava se u organizaciji udruženja ''Prijatelji Pančeva'' od 2003. godine, i pod pokroviteljstvom je Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam AP Vojvodine i Grada Pančeva.


Nalazi se na karnevalskoj mapi sveta, kao značajna evropska manifestacija koja je perjanica karnevala u Srbiji i prvi član Federacije Evropskih karnevalskih gradova (FECC) iz Srbije, od 2004.godine.


Detaljnije:

https://www.karnevalpancevo.com/

Kada-je.com koristi cookie-je (kolačiće) da bi obezbedio optimalno korisničko iskustvo naših posetilaca. Ako dalje nastavite korišćenje sajta prihvatate cookie-je (kolačiće) i smatramo da ste saglasni sa našom Politikom privatnosti i Uslovima korišćenja U suprotnom izađite sa sajta.