Bačijada Stamnica

Događaji


Stamnica
Datum

subota 11.05.2024.

Bačijada Stamnica

Bačijada Stamnica, Petrovac na Mlavi, subota, 11.05.2024 godine u 9h.


Manifestacija "Sabor bačijara" u Stamnici, održaće se u subotu, 11.maja 2024.


U okviru manifestacije predviđen je bogat kulturno umetnički program u okviru ovogodišnjeg Takmičenja sela, dodela priznanja i revijalni deo programa.


Centralni događaj je takmičenje u muži ovaca i ono se odvija na samoj bačiji, kao i izložba ovaca, jagnjadi i koza.

Osim takmičenja u muži ovaca, u okviru manifestacije bira se najbolja kolekcija ovaca, najbolja kolekcija jagnjadi, najbolja kolekcija koza, ovca šampionka, ovan šampion, najlepši ovčarski pas, najukusnije etno jelo, najlepša etno trpeza i najlepši štand. Organizatori su predvideli i proglašenje lepotice Sabora bačijara.


Dok pratite sve predviđene događaje, možete probati kačamak, jagnjeće pečenje, slaninu iz salamure, više vrsta sira, žmare, zatim obići izložbu domaće radinosti, rukotvorina, zdrave hrane, kolača i drugih đakonija, probati med i sve ostalo što se na Saboru može videti!

Kada-je.com koristi cookie-je (kolačiće) da bi obezbedio optimalno korisničko iskustvo naših posetilaca. Ako dalje nastavite korišćenje sajta prihvatate cookie-je (kolačiće) i smatramo da ste saglasni sa našom Politikom privatnosti i Uslovima korišćenja U suprotnom izađite sa sajta.